Поводом Дана младих, 12.08.2017. године, Канцеларија за младе и Дом омладине желе да бројним програмским активностима анимирају и повежу организације, ученике/це, студент/киње и друге заинтересоване појединце/ке да покажу своју креативност и дају на увид приватну фотодокументацију која дочарава богатство различитих дестинација које су наши суграђани/ке откривали током путовања и на тај начин упознали бројне државе, градове, људе, културне и природне знаменитости.

Тим поводом ће се отворити тематска изложба фотографија под називом “Графити мога града” која кореспондира са тематским обележавањем Дана младих, чија се овогодишња интернационална кампања води под слоганом “Youth Building Peace” (“Млади граде мир”). Најбоље фотографије биће представљене у холу Дома омладине.

Право учешћа и правила конкурса

Право учешћа имају сви грађани/ке, активисти/киње организација цивилног друштва, уметници/е, ученици/е основних и средњих школа, студенти/киње, пензионери/ке, као и сви заинтересовани појединци/ке са територије града Панчева.

Услови конкурса су

Фотографије треба да су урађене у електронској форми у резолуцији од 300 дпи, максимално 3 фотографије, величине 30 x 20 цм (формат А4).

Тематски оквир

С’обзиром да је медиум фотографије данас доступан свима, вредносни критеријум је сваки битан забележени тренутак из живота и амбијента који је везан за град Панчево. Најважније је да фотографија садржи графит и представља један тренутак у времену које приказује препознатљивост града у којем је фотографија настала.

Трајање конкурса и награде

Конукрс је отворен од 24.07. до 08.08.2017. године. Радове слати у електронској форми на емаил: kancelarijazamlade@pancevo.rs, контакт особа је Мирјана Савков, телефон 013/308-907.

Овде можете преузети Пријаву за фото конкурс “Графити мог града”.

Жири за вредновање пристиглих фотографија ће до 09.08.2017. године одабрати најбоље радове који ће бити представљени на изложби у холу Дома омладине 12.08.2017. године.

Жири за вредновање пристиглих фотографија:

  1. Мирјана Савков, координатор канцеларије за младе
  2. Марко Стојановић, фотограф
  3. Никола Вељковић, визуални дизајнер