Dvodnevni događaj pod nazivom „Zeleni sport“  se održao u Hali sportova na Strelištu, od 19. – 20.06.2019. godine.

Na ovom sportskom događaju je učestvovalo 30 dece iz Rešice (Rumunija) i preko 50 dece iz Pančeva, uzrasta od 10-15 godina starosti. Prvi dan se održao zajednički trening svih ekipa i uzrasta, dok je drugi dan bio rezervisan za 2 utakmice mini rukometa za najmlađi uzrast, a kasnije i rukometne utakmice dečaka i devojčica starijeg uzrasta..

U okviru ovog projekta, finansiranog od strane Evropske Unije kroz Program Interreg IPA prekograničinje saradnje Rumunija-Srbija, Hala sportova je energetski sanirana i rekonstruisane su termomašinske instalacije, stare 50 godina.

Ovaj sportski objekat koriste sportisti iz okolnih opština, te je on regionalnog karaktera i njegova rehabilitacija je od značaja za više južnobanatskih opština. Hala nije dobila samo nov izgled spolja,  unutar hale su se uslovi za sportiste i gledaoce znatno poboljšali.

Ovom manifestacijom se simbolično predaje Hala sportova mladim naraštajima, u novom ruku, kako bi unapređivali svoje sportske veštine i održavali bratske odnose sa Rešicama stare više od 30 godina.