U okviru manifestacije „Nedelja energije“ održana je konferencija „Nove tehnologije i održivi gradovi“ na kojoj se predstavljen projekat grada Pančeva i partnerske rumunske opštine Rešice „Energetska efikasnost-Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija

Ova manifestacija je u organizaciji grada Beograda i Centralnoevropski forum za razvoj (CEDEF) a uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike održana je prvi put u okviru evropskih dana energije.

G-din Rareš Gantolea zadužen za projekte i međunarodne odnose u kabinetu gradonačelnika opštine Rešica i G-đa Anđela Vila iz Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj grada Pančeva, predstavili su ovaj zajednički projekat vredan 1.353.167. koji finansira Evropska Unija kroz INTERREG IPA CBC Program Rumunija-Srbija.

Oni su u okviru prezentacije o projektu naveli da će Hala sportova u Pančevu dobiti novi sistem za grejanje i hlađenje objekta, uradiće se izolacija zidova i krova i zameniće se stolarija. Ovi radovi bi halu doveli od energetskog razreda E do energetskog razreda C. Sportski i zdravstveni kompleks u Rešicama će dobiti instalaciju solarnih panela za zagrevanje sanitarne vode, što će smanjiti potrošnju gasa za 26.600m³/godišnje, odnosno emisiju CO2 54.200kg/god.

                                                                                                               rares-gantolea-1        andjela-vila-1