У оквиру манифестације „Недеља енергије“ одржана је конференција „Нове технологије и одрживи градови“ на којој се представљен пројекат града Панчева и партнерске румунске општине Решице „Енергетска ефикасност-Предуслов за бољу животну средину у прекограничном региону Румунија-Србијa

Ова манифестација је у организацији града Београда и Централноевропски форум за развој (ЦЕДЕФ) а уз подршку Министарства рударства и енергетике одржана je први пут у оквиру европских дана енергије.

Г-дин Рареш Гантолеа задужен за пројекте и међународне односе у кабинету градоначелника општине Решица и Г-ђа Анђела Вила из Секретаријата за привреду и економски развој града Панчева, представили су овај заједнички пројекат вредан 1.353.167. који финансира Европска Унија кроз ИНТЕРРЕГ ИПА ЦБЦ Програм Румунија-Србија.

Они су у оквиру презентације о пројекту навели да ће Хала спортова у Панчеву добити нови систем за грејање и хлађење објекта, урадиће се изолација зидова и крова и замениће се столарија. Ови радови би халу довели од енергетског разреда Е до енергетског разреда Ц. Спортски и здравствени комплекс у Решицама ће добити инсталацију соларних панела за загревање санитарне воде, што ће смањити потрошњу гаса за 26.600м³/годишње, односно емисију CO2 54.200кг/год.

                                                                                                               rares-gantolea-1        andjela-vila-1