Почели су радови на објекту Хале спортова у Панчеву, у складу са динамиком реализације активности на пројекту “Енергетска ефикасност – предуслов за бољу животну средину“.
Тим поводом, на терен је изашла градска менаџерка, Маја Витман, и представила активности на пројекту:

– Рехабилитација Хале спортова у граду Панчеву је једна од значајних тема на основу које смо ми и конкурисали за средства по конкурсу прекограничне сарадње “INTERREG IPA CBC” програма са нашим прекограничним партнером по овом пројекту, градом Решице из Румуније. Предвиђени радови обухватају замену столарије, изолацију зидова и крова и инсталацију опреме за грејање и хлађење. Стара столарија изнад борилишта, површине 275 m2, ће бити замењена новом, алуминијумском. Бочни зидови и кров ће бити покривени алуминијумским панелима дебљине 10 cm, а стара зидана клима комора из 1969. године ће бити замењена новом коју ће покретати две ваздух-вода топлотне пумпе. Уградњом топлотних пумпи осим ефикаснијег грејања по први пут ће бити омогућено хлађење Хале спортова.
Вредност овог заједничког пројекта са нашим партнером је око 1.353.167,55 евра, а град Панчево, по овом целокупном пројекту, је добио 792.776,25 евра. За извођачки пројекат је уговорена вредност радова у износу од око 607.000,00 евра што би било у динарској противвредности око 73 милиона динара. Такође, треба напоменути учешће града које је око 11 милиона динара са тим што смо ми конкурисали код Аутономне покрајине Војводине за суфинансирање по оваквој врсти пројекта и добили 4 милиона динара.
Након завршених радова спортисти и гледаоци ће имати много боље услове у самој Хали, а локална самоуправа ће смањити трошкове одржавања кроз умањене рачуне за грејање и хлађење.
Извођење планираних радова ће трајати 90 дана. У августу месецу очекујемо Халу спортова у новом руху, спремну за следећу спортску сезону.

Очекивани резултат је објекат енергетског разреда Ц у односу на садашњи разред Е. На овај начин се постиже главни циљ пројекта, допринос енергетској ефикасности коришћењем обновљивих извора енергије и смањење емисије гасова који изазивају ефекат стаклене баште.
Извођач радова је „Alfaco Inžinjering” из Чачка који је добио уговор на међународном тендеру расписаном по ПРАГ процедури за финансирање екстерних активности Европске Уније.