17.01.2018. godine u Rešici, Rumunija održana jeKonferencija povodom početka implementacije Projekta “Energetska Efikasnost-Preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija”

Opština Rešice, u ulozi vodećeg partnera implementira ovaj projekat u partnerstvu sa gradom Pančevo. Projekat vredan € 1.353.167 od čega je budžet grada Pančeva € 792.776 a budžet opštine Rešica € 560.391, ima za cilj doprinos energetskoj efikasnosti korišćenjem obnovljivih izvora energije i smanjenjem emisije gasova koji proizvode efekat staklene bašte.

Predsednik opštine Rešica, Ioan Popa, je predstavio projekat i objasnio da će se cilj projekta postići kroz investicije u objekte sa obe strane granice kao i više promotivnih i edukativnih aktivnosti na temu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Menadžer grada Pančeva, Maja Vitman, je istakla važnost ovog projekta, kao prvog infrastrukturnog projekta grada Pančeva koji se finansira iz Interreg IPA CBC Programa. Ovom prilikom je pozvala opštinu Rešice, da u budućnosti materijalizujemo višedecenijski status zbratimljenih gradova kroz više odobrenih projekta radi postizanja konkretnih rezultatata.