Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da se i ove godine pridružite akciji „Sat za našu planetu“.

U SUBOTU, 25. marta 2017. godine, u 20.30 časova, gradovi širom sveta će po deseti put isključiti svetla na sat vremena. U Srbiji će se ova akcija sprovesti po osmi put. Grad Pančevo je u kontinuitetu sve ove godine podržavao akciju.

Najljubaznije Vas molimo da nam NAJKASNIJE do petka, 10. MARTA 2017, do 14:00 sati, javite na ovu elektronsku adresu (gordana.vlajic@pancevo.rs) da li se priključujete akciji.

U uverenju da želite i možete, potrebno je da nam pošaljete i:
– tačan naziv pravnog lica koje se priključuje akciji
– adresa
– kontakt osoba
– spisak objekata na kojima će biti isključena struja ili odnosno opis-informacija o tome koja ćete rasvetna tela ugasiti (na pr. rasvetu u izlozima, rasvetu u parku, osvetljenje u poslovnim prostorijama, dvorišnu rasvetu, dekorativnu rasvetu i sl…)

Ove podatke ćemo, u ime grada Pančeva, objedinjene proslediti Stalnoj konferenciji gradova i opština u Beogradu, čime će biti verifikovano naše zajedničko učešće u ovoj globalnoj akciji i na osnovu čega će biti sačinjena objava u lokalnim i nacionalnim medijima, kao i na internet stranici Svetske organizacije za prirodu (WWF) koja je inicijator i organizator ove akcije.

Da podsetimo, prošle godine su se 85 srpskih gradova i opština priključili ovom globalnom događaju. Ove godine, očekujemo veći odziv, jer je poruka WWF-a  jasna i alarmantna: naša planeta je dostigla kritičnu tačku! Otuda je izuzetno značajno da se uključi svaki pojedinac, porodica, škola, institucija, sela, gradovi… – jer su klimatski izazovi sa kojima se planeta suočava do te mere veliki, da se promena mora desiti na globalnom nivou, a svaka globalna akcija uslovno traži – ODGOVORNOG POJEDINCA koji je spreman da menja svakodnevne navike za dobrobit naše planete.

Osnovne informacije o ovoj akciji možete pogledati OVDE.