Град Панчево|grad@pancevo.rs

Завршна конференција пројекта “Уз малу помоћ пријатеља”

/Завршна конференција пројекта “Уз малу помоћ пријатеља”

Град Панчево је реализовао пројекат “Уз малу помоћ пријатеља – Превенција раног напуштања школе у Панчеву” који је имао подршку европских донатора. Завршна конференција пројекта је одржана у петак 27. јула 2018. године и на њој су представљени резултати и утисци учесника.

Партнер и сарадник града Панчева, на овом пројекту, био је Дом за децу без родитељског старања “Споменак” и Дом здравља Панчево. Циљ пројекта био је интерсекторска подршка школама, породицама и деци из десет основних школа са територије града у којима су ученици из различитих разлога били у ризику од напуштања образовања већ у основној школи.

Чланица Градског већа задужена за образовање, Татјана Божић, истакла је да је захваљујући овом пројекту, десет основних школа опремљено дидактичким материјалом, намештајем и ИТ опремом. Све присутне на завршној конференцији пројекта поздравио је заменик градоначелника Предраг Живковић, који је напоменуо да су сви учесници на пројекту показали велику посвећеност и хуманост.

“Пројекат уз малу помоћ пријатеља – Превенција раног напуштања школе у Панчеву” који је 89, 9 одсто финансиран из фондова Европске уније, подржао је и Покрајински секретаријат за финансије, обезбеђивањем преосталог обавезног суфинансирања.

2018-07-30T10:40:09+00:0030/07/2018|
Величина слова
Контраст