Директор Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине Недељко Ковачевић, градоначелник Панчева Саша Павлов и Маја Витман, градска менаџерка, састали су се у Панчеву у петак, 5. октобра 2018. године и тим поводом обишли терен, поводом завршених радова у оквиру пројекта „Инфраструктурно опремање „Северне индустријске зоне“ у Панчеву – завршетак изградње саобраћајнице“, односно радова на изградњи дела Црепајског пута у оквиру Северне индустријске зоне, које је финансирала Управа за капитална улагања АП Војводине.

Уговором о преносу средстава по јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја од 31.01.2018. закљученом између града Панчева и Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, Граду Панчеву су додељена средства за финансирање пројекта „Инфраструктурно опремање „Северне индустријске зоне“ у Панчеву – завршетак изградње саобраћајница“ у износу од 33.187.148,33 динара.

-Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине обезбедила је средства за завршетак опремања индустријске зоне у Панчеву, која је комплетно опремљена сада са завршеном инфраструктуром, саобраћајницом и расветом и ми се надамо да ћемо у сарадњи са Градом наставити да радимо на даљим пројектима у северној пословној зони ради довођења инвестиција у Панчево, истакао је Недељо Ковачевић.

Градоначелник Панчева је, изразио велику захвалност покрајинском нивоу власти и напоменуо:

– Данас смо овде да остваримо увид у оно што је реализовано током ове грађевинске сезоне, а то је завршетак 3. фазе улице 7. Нова и дела црепајачког пута. На овакав начин смо инфраструктурно заокружили северну пословну зону, имајући у виду да је за ову саобраћајницу преко Управе за капитална улагања издвојено преко 65 милиона динара. То нису једина средства која смо добили. Ми смо конкурисали и добили средства и за изградњу Потамишког колектора, што нам је од изузетног значаја и за подизање квалитета живота становништва и за саму пословну зону. Не смемо да заборавимо капитални пројекат реконструкције Опште болнице у Панчеву, за коју је Покрајинска влада издвојила 500 милиона динара, и близу 250 милиона динара којима су финансирани или субвенционисани пројекти града Панчева од стране различитих покрајинских секретаријата, као што је Покрајински секретаријат за пoљопривреду, водопривреду и шумарство, Покрајински секретаријат за здравство и остали секретаријати. Желим да истакнем да сарадња Града Панчева и Покрајине никада није била боља.

Градска менаџерка Маја Витман појаснила је да је у току извођења ових радова комплетно извршена изградња фекалне канализације, у дужини од 400 метара, прикључење на мрежу, као и полагање високо-напонских каблова.

– Такође смо поставили и трафо станицу и нове трафо станице ће се постављати и у наредном периоду уз изузетно добру сарадњу са Електродистрибуцијом. На овај начин смо створили могућност да се зона шири и сада смо у току израде Плана детаљне регулације. Јавно предузеће „Урбанизам“ ради на изради плана којим ћемо добити нових 23 хектара у зони.