Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, obišao je fudbalski teren na SC „Mladost“, koji je rekonstrusan i prekriven novim „zelenim tepihom“, najmodernijom veštačkom travom.

– Još jedan objekat sportske infrastrukture u našem gradu koji smo rekonstruisali. Kao što smo i obećali teren je gotov i predat je JKP „Mladost“ na upravljanje. Možemo da se uverimo da smo dobili fudbalski teren s veštačkom travom koji je najmoderniji u ovom delu Evrope, jer teren kao ispuna ima plutu, a ne gumeni granulat. Ponosni smo, jer je grad Pančevo pionir u izgradnji ovakvih terena u Republici Srbiji sigurno, a predstavlja infrastrukturu koja će se dugo koristiti na radost svih nas. Ova investicija sprovedena je iz budžeta grada Pančeva, a za realizaciju izdvojeno je 78 miliona dinara. Cilj rekonstrukcije postojeće sportske infrastrukture koju imamo u našem gradu je da privučemo što veći broj dece da se bavi sportom, a veliki broj mališana moći će na ovom terenu da trenira. Da ponovim, grad Pančevo je grad sporta i grad šampiona, zato ćemo se i dalje truditi da u svakom segmentu unapredimo sport u našem gradu“ izjavio je gradonačelnik Stevanović.

Takođe, iz budžeta grada Pančeva izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog stadiona u gradu, kao i sredstva za rehabilitaciju trim staze u Narodnoj bašti, jer je veoma važno da i rekreativci imaju zadovoljavajuću infrastrukturu kako bi mogli neometano da se bave sportom.