У циљу побољшања квалитета амбијенталног ваздуха у граду Панчеву, Програмом буџетског фонда за заштиту животне средине града Панчева за 2017. годину, планирана су подстицајна средства, за коришћење гаса као енергента, у износу од 2.000.000 динара.

У овој години наведена средства ће се користити као помоћ за прикључење индивидуалних домаћинстава на гасну мрежу, односно за суфинансирање трошкова типског гасног прикључка у току 2017. године. То ће се реализовати на тај начин што ће град Панчево рефундирати део средстава утрошених у те сврхе, у износу од 50.000 динара.

Чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине, Катарина Бањаи, огласила се овим поводом и изјавила следеће:

– Желим да обавестим све грађане да је јавни позив завршен, јер је утрошено свих 2.000.000 динара резервисаних за ову намену. Веома ми је драго због тога, јер су средства утрошена и пре крајњег рока, а то значи да је ова мера значајна за наше грађане. С обзиром на то да је главни циљ ове мере побољшање квалитета ваздуха у нашем граду, а то не може да се постигне за једну годину, већ је потребан континуитет, ова позиција ће се наћи и у Буџету за 2018. годину и потрудићемо се да издвојимо већа средства у односу на ову годину.