Započeti su radovi na renoviranju Doma omladine, koji bi trebalo da budu završeni do kraja maja meseca 2016. godine, a u planu je i uređenje platoa ispred zgrade i plato Milana Mladenovića. Radove su finansirali Grad Pančevo, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, a deo sredstava izdvojio je i sam Dom omladine.

Član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković rekao je da su radovi na renoviranju prizemlja početak radova koji ovu ustanovu kulture očekuju u budućnosti.

Koliko su bitni programi za mlade, toliko je bitna i infrastruktura u kojoj se odvijaju ti programi za mlade u našem gradu. Mi svi zajedno u saradnji s Domom omladine težimo ka tome da, kako našim mladima obezbeđujemo infrastrukturu, tako moramo da obezbedimo i programski deo, koji je godinama na visokom nivou, iako infrastruktura zaostaje. Radimo na tome da dovedemo to na visoki nivo, ne bi li poboljšali kvalitet života mladih u našem gradu, poručio je Radaković.

Direktorka Doma omladine Marija Jević rekla je da je Dom omladine počeo radove sredstvima s kojima raspolaže, te je na ulazu u zgradu napravljena portirnica, postavljeni su poštanski sandučići za korisnike, zamenjena su ulazna vrata i vrata s letnje scene, a u toku je adaptacija i sanacija krovne konstrukcije.

Od Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport dobijen je deo sredstava da se adaptiraju dva sanitarna čvora, a tim povodom direktorka Doma omladine izjavila je:

To nije dovoljan iznos za sve što je potrebno da se to izvrši. Snaći ćemo se i sopstvenim sredstvima da napravimo minimum uslova kako bismo imali dva adekvatna sanitarna čvora u prvoj etaži ove zgrade. Završili smo adaptaciju i rekonstrukciju Malog kluba, koji je pretvoren u konferencijsku salu za rad i potrebe Omladinskog centra, zato što mladi sve više koriste različite oblike obrazovanja i kroz njih rade razne tečajeve i kurseve.