Започети су радови на реновирању Дома омладине, који би требало да буду завршени до краја маја месеца 2016. године, а у плану је и уређење платоа испред зграде и плато Милана Младеновића. Радове су финансирали Град Панчево, Покрајински секретаријат за културу, а део средстава издвојио је и сам Дом омладине.

Члан Градског већа задужен за омладину Марко Радаковић рекао је да су радови на реновирању приземља почетак радова који ову установу културе очекују у будућности.

Колико су битни програми за младе, толико је битна и инфраструктура у којој се одвијају ти програми за младе у нашем граду. Ми сви заједно у сарадњи с Домом омладине тежимо ка томе да, како нашим младима обезбеђујемо инфраструктуру, тако морамо да обезбедимо и програмски део, који је годинама на високом нивоу, иако инфраструктура заостаје. Радимо на томе да доведемо то на високи ниво, не би ли побољшали квалитет живота младих у нашем граду, поручио је Радаковић.

Директорка Дома омладине Марија Јевић рекла је да је Дом омладине почео радове средствима с којима располаже, те је на улазу у зграду направљена портирница, постављени су поштански сандучићи за кориснике, замењена су улазна врата и врата с летње сцене, а у току је адаптација и санација кровне конструкције.

Од Покрајинског секретаријата за омладину и спорт добијен је део средстава да се адаптирају два санитарна чвора, а тим поводом директорка Дома омладине изјавила је:

То није довољан износ за све што је потребно да се то изврши. Снаћи ћемо се и сопственим средствима да направимо минимум услова како бисмо имали два адекватна санитарна чвора у првој етажи ове зграде. Завршили смо адаптацију и реконструкцију Малог клуба, који је претворен у конференцијску салу за рад и потребе Омладинског центра, зато што млади све више користе различите облике образовања и кроз њих раде разне течајеве и курсеве.