Заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице, Милан Ковачевић и чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, Татјана Божић, обишли су шест школа на територији града Панчева: Електротехничку школу „Никола Тесла“, ШОСО „Мара Мандић“, Основну школу „Братство јединство“, Балетску школу „Димитрије Парлић“, Основну школу „Јован Јовановић Змај“ и Пољопривредну школу „Јосиф Панчић“.

Том приликом, заменик покрајинског секретара, Милан Ковачевић, обратио се присутнима следећим речима:

– Ово је једна од 45 локалних самоуправа које Покрајински секретаријат у свом плану обилази и до 25. децембра ћемо обићи све установе образовања на територији АП Војводине. То су предшколске установе, домови ученика, основне школе и све средње школе. Могу да кажем да сам задовољан иницијативом локалне самоуправе о активностима које реализују и које имају у плану. Једна од кључних иницијатива која је заживела овим посетама, и у сарадњи са локалном самоуправом, је иницијатива изградње новог Дома ученика где има реалних потреба у односу на смерове који се уписују у средње стручне школе.

У питању је радна посета и прилика да се разговара са колегама, такође да се изађе на терен и да се види који су то проблеми са којима се наше колеге сусрећу, где и на који начин ми њима можемо да помогнемо у организацији наставе и стварању што бољих услова и амбијента, како за ученике, тако и за наставнике.

Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање је изјавила:

– Оно што морам да кажем је да град Панчево води рачуна о школама, наше школе немају за сада финансијских потешкоћа, јер град издваја за текућа одржавања. Наравно постоји проблеми у школама, пре свега недостатак простора и потребне надоградње. Предвидели смо израду пројектно – техничке документације и надамо се да ћемо у наредном периоду моћи да конкуришемо за неке веће инвестиције. Такође, капацитети школа се шире упоредо са развојем савремене технологије, тако да су потребни нови смерови, па тако и нове радионице и опрема. Наше школе учествују на конкурсима које расписује Покрајина, добијају средства и то нам заиста значи.