Обука о правилној употреби безбедносних аутоседишта за децу, одржана је у четвртак, 23. марта у Градској управи града Панчева. Обуку је организовала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије у сарадњи са Агенцијом за саобраћај града Панчева и Комитетом за безбедност саобраћаја града Панчева.

У оквиру обуке одржана је трибина на тему „Проблем страдања деце у саобраћају“ и теоријска и практична обука о употреби и правилној монтажи аутоседишта у возилима, уз дискусију и питања на ову тему.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије спроводи обуку за правилну употребу безбедносних аутоседишта за децу, у 20 локалних самоуправа и исто толико полицијских управа.

Обуке су намењене члановима локалних савета за послове безбедности саобраћаја, патронажним сестрама, васпитачицама и васпитачима, представницима полиције, родитељима и другим заинтересованима који се баве пословима безбедности саобраћаја.

Сврха обуке је подизање нивоа информисаности о теми употребе безбедносних седишта, односно формирање исправних ставова и понашања, као и пренос знања у вези са значајем њихове употребе и правилном постављању и коришћењу. За ову прилику припремљена је брошура о правилној употреби седишта.

Присутне родитеље и учеснике у име града Панчева поздравила је чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић, у присуству председника Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева Александра Стевановића и осталих чланова градског комитета, а у име републичке Агенције за саобраћај обратио се Бранко Стаматовић.

Присутни су оценили да је обука изузетно корисна и важна, с обзиром на то да су деца најрањивија категорија учесника у саобраћају, нарочито као путници у возилу, те да су аутоседишта и њихова правилна постављеност и употреба веома значајна за смањење ризика.
Полазници који су прошли целу обуку, на поклон су добили аутоседишта за децу, која је обезбедила Агенција за саобраћај Републике Србије.