Vukovci osnovnih škola u Pančevu u četvrtak, 26. maja 2016. godine otišli su na jednodnevnu nagradnu ekskurziju koju im je obezbedio Grad Pančevo.

Sa njima je pošla i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić, koja je tom prilikom izjavila:

Poenta je da naša deca, najbolja u Pančevu, znaju da njihov grad misli na njih i to je najvažnije. Prethodnih godina Grad je vukovcima poklanjao knjige i knjiga je uvek dragocen poklon, a ove godine rešili smo da ih nagradimo na drugačiji način. Odlazak na izlet je nešto što će uvek pamtiti, da su išli kao najbolji ispred grada Pančeva, rekla je članica Veća i dodala da će nekima ovo možda biti prvi odlazak na neku ekskurziju.

Tatjana Božić rekla je da je ovo putovanje jedan od načina da Grad nagradi trud i rad i motiviše decu da postižu dobre rezultate:

Najbitnije je da ih primetimo i da im ukažemo na važnost i značaj toga rada, i ovo je jedan od načina, da deca vide da Grad brine o njima i nadam se da će im ova ekskurzija ostati u sećanju i da će se lepo provesti.

Grad finansira kompletne troškove ekskurzije, u ukupnom iznosu od 244.000 dinara, odnosno 1.660 dinara po učeniku, a ekskurziju organizuje Aktiv direktora OŠ. Za vukovce je naš sugrađanin Branko Delić donirao majice, a gospođa Zorica Zubac biće volonterski turistički vodič na ovoj ekskurziji.

Ukupno 147 vukovaca posetiće danas manastir Krušedol, manastir Grgeteg, Sremske Karlovce, Petrovaradin i Novi Sad, a sa njima su, osim članice Gradskog veća Tatjane Božić, pošli i predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dragan Janjić, direktorka OŠ „Miroslav Antić“ Dragana Krstić, direktorka OŠ „Olga Petrov“ Daliborka Bojković Breti, direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin“ Slobodanka Đukić, učiteljica Katarina Olas, profesori Ana Živadinović, Nenad Dojčinović i Mirko Rupić i pedagoškinja Danijela Đorđev.