Вуковци основних школа у Панчеву у четвртак, 26. маја 2016. године отишли су на једнодневну наградну екскурзију коју им је обезбедио Град Панчево.

Са њима је пошла и чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић, која је том приликом изјавила:

Поента је да наша деца, најбоља у Панчеву, знају да њихов град мисли на њих и то је најважније. Претходних година Град је вуковцима поклањао књиге и књига је увек драгоцен поклон, а ове године решили смо да их наградимо на другачији начин. Одлазак на излет је нешто што ће увек памтити, да су ишли као најбољи испред града Панчева, рекла је чланица Већа и додала да ће некима ово можда бити први одлазак на неку екскурзију.

Татјана Божић рекла је да је ово путовање један од начина да Град награди труд и рад и мотивише децу да постижу добре резултате:

Најбитније је да их приметимо и да им укажемо на важност и значај тога рада, и ово је један од начина, да деца виде да Град брине о њима и надам се да ће им ова екскурзија остати у сећању и да ће се лепо провести.

Град финансира комплетне трошкове екскурзије, у укупном износу од 244.000 динара, односно 1.660 динара по ученику, а екскурзију организује Актив директора ОШ. За вуковце је наш суграђанин Бранко Делић донирао мајице, а госпођа Зорица Зубац биће волонтерски туристички водич на овој екскурзији.

Укупно 147 вуковаца посетиће данас манастир Крушедол, манастир Гргетег, Сремске Карловце, Петроварадин и Нови Сад, а са њима су, осим чланице Градског већа Татјане Божић, пошли и председник Актива директора основних школа Драган Јањић, директорка ОШ „Мирослав Антић“ Драгана Крстић, директорка ОШ „Олга Петров“ Далиборка Бојковић Брети, директорка ОШ „Жарко Зрењанин“ Слободанка Ђукић, учитељица Катарина Олас, професори Ана Живадиновић, Ненад Дојчиновић и Мирко Рупић и педагошкиња Данијела Ђорђев.