У уторак, 22. марта 2016. године, у Зеленом салону у Градској управи, градоначелник Панчева Саша Павлов доделио je признање „Полицајац месеца“ полицајцу Ненаду Јосиповићу за остварене резултате у фебруару месецу 2016. године, док је начелник Јужнобанатског управног округа Зоран Тасић ову награду за Јужнобанатски округ уручио полицајцу Игору Аврамовићу.

Додељујући награду, градоначелник Саша Павлов честитао је заслужном полицајцу и изјавио:

Захваљујем се господину Јосиповић Ненаду на његовој пожртвованости и раду. Мислим да о његовом квалитету довољно говори то што су старешине господина Јосиповића предложили и ја му желим да настави једнако квалитетно да обавља свој рад и да пуно поздрави своје колеге.

Градоначелник је истакао да је безбедност заједнице приоритет града Панчева:

Ја бих посебно похвалио све припаднике Министарства унутрашњих послова, старешине у Полицијској управи Панчево, јер град Панчево заиста има изузетну сарадњу по свим питањима која су од значаја за град Панчево и ја сам сигуран да ће та сарадња бити настављена и да ће бити све квалитетнија.

Начелник Јужнобанатског управног округа Зоран Тасић позвао је остале локалне самоуправе да се укључе у ову акцију, с обзиром на то да је, сем града Панчева и Јужнобанатског округа, ову иницијативу успоставилa свега неколицина општина у Јужном Банату.

Оно што је јако битно је да је ова иницијатива потекла од начелника Полицијске управе Панчево и начелника Јужнобанатског округа и да је наш задатак био да покушамо да на један симболичан начин мотивишемо све припаднике територије Полицијске управе Панчево да свој посао обављају што боље и квалитетније, рекао је начелник Зоран Тасић изразивши задовољство што је овога месеца награђен полицајац Аврамовић Игор, припадник полицијске испоставе у Вршцу.

Полицајац Ненад Јосиповић рекао је:

Почаствован сам овим гестом градоначелника Панчева и начелника Јужнобанатског округа, као и својих старешина, што су препознали мој рад. Ја сам у протеклом периоду радио на безбедности саобраћаја, пошто радим у Oдељењу саобраћајне полиције, на откривању тежих прекршаја и дошло је до знатних смањења саобраћајних незгода у протеклом месецу. Такође сам дао допринос у сузбијању криминалитета, највише из области имовинских деликата.

Његов колега Игор Аврамовић, који је награђен за изузетне резултате у области сузбијања криминалитета, учествујући у одузимању веће количине наркотичких средстава, поручио је:

Овај посао захтева много одрицања и да би се постигли резултати неопходан је тимски рад. Према томе, желим да се захвалим мојим колегама из Полицијске станице Вршац, Полицијске управе Панчево и осталим колегама које су учествовале у тимском раду и које су допринеле овим мојим резултатима рада.