Марија Јевић, чланица Градског већа града Панчева задужена за културу и омладину, уручила је уговоре удружењима који су добили средства на Јавном конкурсу за су/финансирање пројеката у области културе и аматерског стваралаштва за 2022. годину.

Конкурсима је подржано 15 удружења са 34 пројекта у области културе у укупном износу од 6.549.670 динара, а 11 културно-уметничких друштава и удружења кроз 13 пројекта у области аматерског стваралаштва, за чију намену је опредељено 2,5 милиона динара.

Марија Јевић је поздравила присутне и пожелела им креативност у раду.

– Увек ми је драго када видимо уметнике на окупу. То је најлепши део мога посла. А више сам него срећна када могу да вам уручим уговоре који ће помоћи да своје замисли остварите. Град Панчево воли и жели да помаже ствараоцима у култури. Сјајно је што је велики број идеја пристигао на конкурсе и што је велика већина њих подржана. То је најбољи доказ колико Панчево воли и цени своје уметнике. Град Панчево сваке године значајним средствима подржи низ пројеката и аматерског стваралаштва у култури. Срећна сам што вас је оволико овде, што је комисија одлучила да се подржи оволико пројеката. Знам да ћемо уживати у вашем раду, а Град је поносан на вас и наставиће да помаже ваше стваралаштво. Ви то увек вратите на најлепши начин и славите име овог града широм света, рекла је Марија Јевић приликом свечаног уручења уговора добитницима средстава.

Такође, током потписивања и уручења уговора обратили су се Лела Стојнов из КУД „Абрашевић“ Панчево, Немања Вујић, представник Удружења за културу, уметност и науку „Талас“ и Дејан Трифуновић из КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП и истакли значај подршке града Панчева у области културе и аматерског стваралаштва у њиховом даљем раду.