У среду, 9. новембра 2016. године, у Малој сали Градске управе, у оквиру обележавања Дана града Панчева, Регионални центар за таленте „Михајло Пупин“ у сарадњи са Градом Панчевом доделио је награде ученицима Панчева који су освојили награде из општих школских предмета, на државним и међународним такмичењима, у школској 2015/16. години.

Укупно је за награде за 47 ученика издвојено 354.000 динара, односно 4.000 – 32.000 динара у појединачном износу, у зависности од ранга такмичења и освојене награде, док је Туристичка организација Панчева ученицима обезбедила брошуре о туристичким потенцијалима нашег града.

Награде су уручили чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић, директор Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ др Драгољуб Цуцић и председник Управног одбора Центра за таленте Миладин Митровић.

Мр Тања Божић честитала је ученицима на оствареним резултатима и захвалила им се што учешћем и освајањем награда на такмичењима представљају и наш град.

Ми верујемо у вас, верујемо да сте ви будућност, да ћете нас ви једног дана наследити и зато ћемо увек бити спремни да вас препознамо, позовемо и наградимо. Надам се да ћете и даље учествовати на такмичењима и бити тако успешни, рекла је чланица Већа.

Председник Управног одбора Центра Миладин Митровић истакао је да је све више ученика који освајају награде на такмичењима, као и да они сваке године постижу све веће успехе.