Град Панчево је наставио дугогодишњу традицију награђивања најбољих  матураната средњих школа. Ове школске 2021/2022. године матуранткиње и матуранти из једанаест школа са територије града Панчева, које реализују програм средњег образовања и васпитања, који су остварили изузетне резултате добитници су дипломе „Вук Караџић“ и похвале „Ученик генерације“. Татјана Божић, чланица Градског већа задужене за образовање уручила је награде, 48 матураната средњих школа добило је диплому „Вук Караџић“, 9 матураната оба признања, док је похвалу „Ученик генерације“ добило 12 матураната.

 

Честитам свим награђеним ученицима, наставницима и родитељима. Ова генерација је посебна по много чему. Као што знамо, већ две, скоро три године нас је пандемија омела у редовној настави, а Министарство просвете је одлучивало о моделу наставе у складу са новонасталом ситуацијом. Наставници су морали да модификују начине преношење знања, а ученици су морали да се прилагођавају и уче на различите начине. Управо из тог разлога успех ових матураната је још већи. Ово је доказ да ко жели да научи, ко се стварно труди, може да постигне успех без обзира на ситуацију. Зато још једном посебно честитам овим ученицима, вуковцима и ђацима генерације и њиховим родитељима на уложеном труду. И вама наставницима, јер сте  пронашли начина да пренесете знање ученицима. Желим вам срећу и успех у вашем даљем школовању, рекла је Татјана Божић током доделе награда у Концертној сали Музичке школе „Јован Бандур“.

 

Свечаност су увеличали музичким програмом ученици и наставници Музичке школе „Јован Бандур“.

 

Ове године из буџета града Панчева издвојена су средства у укупном износу од 576.000 динара за добитнике дипломе „Вук Караџић“ и признања „Ученик генерације“. Појединачни новчани износ за награђене матуранте износи 12.000 динара, а ученици су поред новчане награде добили и поклон књигу од Града, за чију куповину је издвојено око 85.500 динара.