У Дому здравља Панчево је у понедељак, 09. марта 2020. године свечано отворено Одељење дечје и превентивне стоматологије чију комплетну реконструкцију и набавку савремене опреме је подржала компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“. Осим реконструкције дечје стоматологије, компанија НИС је донирала и средства за набавку санитетског возила Служби хитне помоћи Дома здравља Панчево са транспортним инкубатором за новорођене бебе, чиме су значајно унапређени квалитет и безбедност у пружању здравствене заштите превремено рођеној деци, новорођенчади и одојчади.

Истовремено, запослени НИС-а, чланови Клуба волонтера, организовали су и акцију улепшавања простора дечје стоматологије, као и уређење улаза у Дом здравља. Овом донацијом, вредном укупно 15 милиона динара, уједно је отпочео и овогодишњи караван програма „Заједници заједно“ који ће заједно са НИС-овим волонтерима обићи здравствене установе подржане овим програмом.
Свечаности која је организована у Дому здравља Панчево присуствовали су представници компаније НИС, локалне самоуправе, као и особље ове здравствене установе.

Владимир Гагић, директор Блока Прерада НИС-а је истакао значајну сарадњу коју компанија реализује са градом Панчевом у оквиру друштвено одговорних пројеката.

„Реализација пројекта у Дому здравља Панчево је део нашег прошлогодишњег конкурса „Заједници заједно“. За 12 година програма НИС је у град Панчево уложио 167 милиона динара и реализовао 137 пројеката који су унапредили живот заједнице. И у наредном периоду наставићемо нашу успешну сарадњу са Панчевом, а део те подршке биће реализован кроз подршку безбедности деце и унапређењу образовног система у школама у Панчеву“, рекао је Гагић.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, навео је да компанија НИС показује изузетну друштвену одговорност према локалним самоуправама и срединама у којима послује.

„Ми већ 12 година сарађујемо са НИС-ом на програму „Заједници заједно“, а прошле године у оквиру овог програма, компанија је финансирала сектор здравствене заштите, пре свега здравствених установа у којима се лече најмлађи. Овом сарадњом, град је добио возило хитне помоћи са транспортним инкубатором за бебе, а ништа мање важна није ни реконструкција дечјег стоматолошког одељења, будући да знамо колико је за децу одлазак код зубара стресан, и колико је важно да се ту осећају пријатно“, рекао је Павлов.

Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево, захвалио је компанији НИС на подршци и истакао њену важност за ову здравствену установу.

„Ово је прва реконструкција одељења дечје стоматологије у последњих 40 година и умногоме ће унапредити рад наше здравствене установе, а уједно, деци ће омогућити да се лече у знатном другачијем и лепшем амбијенту. Дечја стоматологија је једина на територији општини Панчево, и овде долазе сва деца из предшколских и школских установа, што још више истиче значај донације“, рекао је Вишекруна.