Na osnovu hidrometeorološkog upozorenja izdatog 04.09.2016. godine od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda,u ponedeljak 05.09.2016. godine očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će ujutro zahvatiti zapadne i severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Obilne padavine očekuju se uveče i u toku noći (ponedeljak na utorak) na zapadu i jugozapadu zemlje i u delovima Šumadije, a ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom. Količina padavina veća od 30 l/m² za 12.

U utorak 06.09.2016. godine oblačno i hladno, mestimično sa kišom, a na zapadu, zapadu i jugu i sa pljuskovima i grmljavinom, gde se lokalno očekuje velika količina padavina. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severni i severoistočni. Količina padavina ≥ 30 l/m² u periodu do 3h “.

Odeljenje za odbranu i vanredne situacije u Pančevu obaveštava građane da je naloženo javno-komunalnim preduzećima da budu u pripravnosti sa ciljem preduzimanja mera u slučaju potrebe.

Pozivamo građane da prate informacije o vremenskoj prognozi i upozorenjima izdatim od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Kontakt telefon u Centru za obaveštavanje je 1985.