На основу хидрометеоролошког упозорења издатог 04.09.2016. године од стране Републичког хидрометеоролошког завода,у понедељак 05.09.2016. године очекује се наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, умереним и јаким северозападним ветром и падом температуре које ће ујутро захватити западне и северне, до краја дана прошириће се и на остале крајеве. Обилне падавине очекују се увече и у току ноћи (понедељак на уторак) на западу и југозападу земље и у деловима Шумадије, а понегде су могуће и краткотрајне временске непогоде са градом. Количина падавина већа од 30 l/m² за 12.

У уторак 06.09.2016. године облачно и хладно, местимично са кишом, а на западу, западу и југу и са пљусковима и грмљавином, где се локално очекује велика количина падавина. Ветар слаб и умерен, повремено и јак, северни и североисточни. Количина падавина ≥ 30 л/м² у периоду до 3h “.

Одељење за одбрану и ванредне ситуације у Панчеву oбавештава грађане да је наложено јавно-комуналним предузећима да буду у приправности са циљем предузимања мера у случају потребе.

Позивамо грађане да прате информације о временској прогнози и упозорењима издатим од стране Републичког хидрометеоролошког завода. Контакт телефон у Центру за обавештавање је 1985.