Na osnovu hidrometeorološkog upozorenja izdatog 01.08.2016. godine od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, za područje Beograda i okoline (do 02.08.2016.godine), u ponedeljak (01.08.) posle podne, uveče i noću moguća je lokalna pojava nepogoda sa obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom.

Odeljenje za odbranu i vanredne situacije u Pančevu obaveštava građane da je naloženo javno-komunalnim preduzećima da budu u pripravnosti sa ciljem preduzimanja mera u slučaju potrebe, a u pripravnosti je i Vodoprivredno preduzeće “Tamiš – Dunav”’.

Pozivamo građane da prate informacije o vremenskoj prognozi i upozorenjima uz preporuku da zaštite svoju imovinu imajući u vidu najavljenu prognozu. Kontakt telefon u Centru za obaveštavanje je 1985.

BEOGRAD, PROGNOZA VREMENA ZA: 01.08.2016.
Pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče promenljivo oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a na širem području grada moguće su i nepogode sa obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, od sredine dana povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 22°C, najviša dnevna oko 32°C.

BEOGRAD, IZGLEDI VREMENA ZA SEDAM DANA (do 08.08.2016. godine)
U utorak promenljivo oblačno i svežije sa pljuskovima i grmljavinom. Od srede pretežno sunčano i postepeno toplije, samo u subotu uveče i tokom noći prolazno naoblačenje sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.