На основу хидрометеоролошког упозорења издатог 01.08.2016. године од стране Републичког хидрометеоролошког завода, за подручје Београда и околине (до 02.08.2016.године), у понедељак (01.08.) после подне, увече и ноћу могућа је локална појава непогода са обилним падавинама, градом и олујним ветром.

Одељење за одбрану и ванредне ситуације у Панчеву обавештава грађане да је наложено јавно-комуналним предузећима да буду у приправности са циљем предузимања мера у случају потребе, а у приправности је и Водопривредно предузеће “Тамиш – Дунав”’.

Позивамо грађане да прате информације о временској прогнози и упозорењима уз препоруку да заштите своју имовину имајући у виду најављену прогнозу. Контакт телефон у Центру за обавештавање је 1985.

БЕОГРАД, ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА: 01.08.2016.
Претежно сунчано и топло. После подне и увече променљиво облачно и нестабилно са пљусковима и грмљавином, а на ширем подручју града могуће су и непогоде са обилним падавинама, градом и олујним ветром. Дуваће слаб и умерен, јужни и југозападни ветар, од средине дана повремено јак, северозападни. Јутарња температура око 22°C, највиша дневна око 32°C.

БЕОГРАД, ИЗГЛЕДИ ВРЕМЕНА ЗА СЕДАМ ДАНА (до 08.08.2016. године)
У уторак променљиво облачно и свежије са пљусковима и грмљавином. Од среде претежно сунчано и постепено топлије, само у суботу увече и током ноћи пролазно наоблачење са краткотрајним пљусковима и грмљавином.