Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obišao je radove u Ulici cara Lazara, jednoj od najvažnijih saobraćajnica u gradu.

„Završava se prva faza rekonstrukcije Ulice cara Lazara. Prvi deo ulice nakon kompletne rekonstrukcije biće zvanično pušten za saobraćaj u petak. Trenutno se izvode radovi na izlivanju završnog sloja asfalta u delu ulice od Vojvode Radomira Putnika do Petra Preradovića, a sutra će se uraditi horizontalna signalizacija. Radovi se nastavljaju zatim u drugom delu ulice, a 7. decembar je predviđeni rok za završetak kompletnih radova u Ulici cara Lazara. Stanovnici Pančeva su čekali 50 godina da se ova ulica rekonstruiše“ izjavio je Stevanović nakon obilaska radova.

Rekonstrukcija Ulice cara Lazara je najkapitalnija investicija u ovoj godini, pored tamiškog keja i gradskog parka.

„Postojali su problemi na terenu, nije postojala usaglašenost između katastra pozemnih instalacija i realnog stanja, što je dovelo do pomeranja rokova za završetak radova, ali uspeli smo sve instalacije koje su pod zemljom, koje nisu vidljive, da unesemo u projekat,  da sve bude u skladu sa propisima i zakonom. Mislim da je vredelo čekati, jer će Ulica cara Lazara po završetku svih radova biti jedna od najlepših, ako ne i najlepša“ rekao je gradonačelnik Pančeva.

Vrednost ove investicije, koja je od velikog je značaja za Grad Pančevo je oko 230 miliona dinara s PDV-om. Projekat rekonstrukcije ulice se realizuje uz podršku Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja sufinansira projekat sa 50 posto sredstava, dok je drugih 50 odsto izdveno iz budžeta grada Pančeva.