Александар Стевановић, градоначелник Панчева обишао је радове у Улици цара Лазара, једној од најважнијих саобраћајница у граду.

„Завршава се прва фаза реконструкције Улице цара Лазара. Први део улице након комплетне реконструкције биће званично пуштен за саобраћај у петак. Тренутно се изводе радови на изливању завршног слоја асфалта у делу улице од Војводе Радомира Путника до Петра Прерадовића, а сутра ће се урадити хоризонтална сигнализација. Радови се настављају затим у другом делу улице, а 7. децембар је предвиђени рок за завршетак комплетних радова у Улици цара Лазара. Становници Панчева су чекали 50 година да се ова улица реконструише“ изјавио је Стевановић након обиласка радова.

Реконструкција Улице цара Лазара је најкапиталнија инвестиција у овој години, поред тамишког кеја и градског парка.

„Постојали су проблеми на терену, није постојала усаглашеност између катастра поземних инсталација и реалног стања, што је довело до померања рокова за завршетак радова, али успели смо све инсталације које су под земљом, које нису видљиве, да унесемо у пројекат,  да све буде у складу са прописима и законом. Мислим да је вредело чекати, јер ће Улица цара Лазара по завршетку свих радова бити једна од најлепших, ако не и најлепша“ рекао је градоначелник Панчева.

Вредност ове инвестиције, која је од великог је значаја за Град Панчево је око 230 милиона динара с ПДВ-ом. Пројекат реконструкције улице се реализује уз подршку Управе за капитална улагања АП Војводине, која суфинансира пројекат са 50 посто средстава, док је других 50 одсто издвено из буџета града Панчева.