Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, заједно је са Љиљаном Војнов, в. д. директорком ПУ „Дечја радост”, посетила продајну изложбу „Ускршњи дани” у вртићу „Бубамара” и присуствовала ликовној радионици, са академским сликаром Емилом Сфером, у вртићу “Бамби” Предшколске установе „Дечја радост”.

– Ово је најлепши део мог посла, јер имам прилику да се дружим са децом. Ми се трудимо да сва деца у нашем граду добију место у вртићу. Kао што знате, Град ради на томе да прошири капацитете Предшколске установе „Дечја радост”. У протеклој години проширили смо их за 250 места. Отворен је нови објекат, вртић „Забавник”, а проширени су и капацитети у вртићима „Бајка” и „Љиљан”. На нашу срећу, у нашем граду се појавило још око сто педесеторо деце. Ми се томе радујемо, а то сада значи да ћемо морати да додатно проширимо капацитете. Kада је реч о насељеним местима, вртић у Долову је готов, чека се само дозвола за отварање, а завршава се пројекат у Банатском Новом Селу, након чега ће сва деца у граду и свим насељеним местима имати пођеднаке услове када је реч о овом делу њиховог детињства – истакла је Татјана Божић.

Љиљана Војнов, в. д. директорка ПУ „Дечја радост” је овом приликом изјавила:

– Налазимо се у једном од 20 вртића Предшколске установе „Дечја радост” са територије града Панчева и имамо прилику да видимо рукотворине које су поводом Ускрса наша деца са својим васпитачима креирала с пуно љубави. Атмосфера код нас је ових дана врло весела у складу с празником који нам се ближи и који ми у свим вртићима традиционално дочекујемо уз многобројне активности, изложбе, приредбе и радионице, на одушевљење свих наших малишана, али и њихових родитеља, шире породице и целе локалне заједнице.
Сви заинтересовани суграђани имају прилику да купе занимљиву декорацију коју су поводом најрадоснијег хришћанског празника уз помоћ васпитачица направиле веште руке чак 150 малишана из свих узрасних група „Бубамаре”.

У вртићу “Бамби” организована је ликовна радионица поводом ускршњих празника са академским сликаром Емилом Сфером, који је рекао да је фарбање јаја прилагођено узрасту деце и организовано у свих 20 вртића током целог месеца, до Ускрса.