Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, mr Tatjana Božić je sa v.d. direktorkom „Dečje Radosti“ Ljiljanom Vojnov posetila juče vrtić „Čuperak“ na Strelištu.

Za ovu godinu u planu je zamena parketa i sređivanje dvorišta. Cilj obilaska je da se sagleda postojeće stanje, kao i potrebe, kako bi se blagovremeno planirale aktivnosti za naredni period.

– Takođe, želimo da se uverimo o nesmetanom početku rada za sledeću „školsku“ godinu, imajući na umu da pandemija i dalje nije završena i da mere treba da se poštuju. Nastavljamo sa obilascima, svaki vrtić je specifičan i ima neki poseban stil rada, naravno poštujući propisan plan i program Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, istaknuto je tokom obilaska.

Glavni vaspitač, Sofija Vidanović predstavila je vaspitno-obrazovni plan za mesec avgust u sklopu kojeg će biti organizovane igre i aktivnosti u kojima će deca istraživati svet oko sebe, predmete iz svoje okoline i podsticati razvijanje mašte. U fizičke aktivnosti spadaju poligon spretnosti, igre sa loptama, obručevima, lastiš itd. U okviru likovnog obrađuju se teme: „Mešamo boje- šta smo dobili?“, „Valjam stvaram- plastelin“ i oslikavanje temperama i vodenim bojama na različitim podlogama. Muzičke aktivnosti: korišćenje sopstvenog tela kao instrumenta (pljeskanje, tapšanje, pucketanje), slušanje instrumentalne muzike, osmišljavanje pokreta u ritmu muzike (promena ritma brzo-sporo) i igre uz muziku: muzičke stolice, muzički ledeni deda. Ona je takpđe dodala da je u avgustu dežuran vrtić „Čuperak“, tako da tu borave i deca iz vrtića „Veverica“ i da su organizovane 2 jaslene i 3 obdanišne grupe od 3 do 6 godina.