Александар Стевановић, градоначелник Панчева отворио је изложбу фотографија „Жељезница у Боки Которској, Требињу и околини“ аутора Јосипа Вебера у Народном музеју. Отварању изложбе су присуствовали и представници делегација градова Херцег Новог и Требиња, железничких компанија из Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и туристичких организација.

Том приликом градоначелник Стевановић је поздравио присутне и пожелео свим гостима добродошлицу у Панчево.

„Задовољство ми је што сам данас овде са вама, да се сви заједно подсетимо како је изгледала некада железница у Боки, Требињу и околини, као и какав је био њен значај. Ових деведесетак фотографија насталих током прошлог века нас враћају кроз време и подсећају не само на значај железнице, већ и историју места кроз која је пролазила. Управо из тог разлога ова изложба има посебну вредност. Ово је прилика и да се млађе генерације упознају са периодом када је железница била важно превозно средство, па чак у неким моментима и једино.“ истакао је Александар Стевановић.

Фотографије „Жељезница у Боки Которској, Требињу и околини“ у Народном музеју Панчева биће изложене до 7. маја 2022. године.