U petak, 20. maja 2016. godine, svečano su otvorene nove prostorije Turističke organizacije Pančeva u ulici vojvode Petra Bojovića 2, koje je Turističkoj organizaciji obezbedio Grad Pančevo.

Prisutnima se na otvaranju obratio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, koji je tom prilikom rekao:

Turistička organizacija Pančeva dobila je funkcionalan prostor, koji će koristiti svako ko prvi put dođe u grad Pančevo i ne poznaje dobro Pančevo i odavde će izaći sa mnogo značajnih informacija i sa mapom šta bi u našem gradu trebalo obići.

Saša Pavlov rekao je da je ekonomski razvoj grada Pančeva prioritet lokalne samouprave, te da bi u tu svrhu trebalo iskoristiti bogato kulturno i industrijsko nasleđe našeg grada. Gradonačelnik je pohvalio aktivnosti i postignuća Turističke organizacije Pančeva i njenog kolektiva i naveo manifestaciju „Dani Vajferta“, turistički promotivni spot i novi turistički vodič kroz Pančevo kao primere dobre prakse.

Gradonačelnik je zahvalio HIP „Petrohemiji“ Pančevo, koja je pre nekoliko godina ustupila Gradu ovaj prostor, koji je danas dobio pravu namenu.

Dobrodošlicu u nove prostorije prisutnima je poželeo direktor Turističke organizacije Pančeva Branislav Rovčanin:

Upravo će ove prostorije, koje će u potpunosti biti reprezentativne i sa kojima će Pančevo moći da se ponosi i u ovim prostorijama ugosti koga god iz celog sveta, dati veliki podsticaj za razvoj turizma u našem gradu. U dosadašnjem razvoju Turistička organizacija Pančeva imala je odličnu saradnju sa Gradskom upravom i Sekretarijatom za privredu, kao i sa svim ustanovama, institucijama i javnim preduzećima u našem gradu, ali i sa udruženjima. Posebno nam je drago što je saradnja sa Turističkom organizacijom Srbije na izuzetno visokom nivou, a od prošle godine uspostavljena je odlična saradnja sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, rekao je Rovčanin.

On se naročito zahvalio gradonačelniku Saši Pavlovu na brzom reagovanju da se ideja o ustupanju ovog prostora sprovede u delo. Rovčanin je istakao da je deo prostora predviđen da funkcioniše kao Medija centar, tj. konferencijska sala, u kojem će se odvijati sva dešavanja u gradu u vezi sa turizmom i koji će moći da koriste sva udruženja, institucije i ustanove. Centralni deo će se koristiti za postavke i izložbe, a prva te vrste biće organizovana u okviru manifestacije „Dani Vajferta“.

Po završetku programa za goste je organizovan kraći obilazak grada i starog gradskog jezgra, kao i obilazak dela turističke rute Stopama Đorđa Vajferta.