У петак, 20. маја 2016. године, свечано су отворене нове просторије Туристичке организације Панчева у улици војводе Петра Бојовића 2, које је Туристичкој организацији обезбедио Град Панчево.

Присутнима се на отварању обратио градоначелник Панчева Саша Павлов, који је том приликом рекао:

Туристичка организација Панчева добила је функционалан простор, који ће користити свако ко први пут дође у град Панчево и не познаје добро Панчево и одавде ће изаћи са много значајних информација и са мапом шта би у нашем граду требало обићи.

Саша Павлов рекао је да је економски развој града Панчева приоритет локалне самоуправе, те да би у ту сврху требало искористити богато културно и индустријско наслеђе нашег града. Градоначелник је похвалио активности и постигнућа Туристичке организације Панчева и њеног колектива и навео манифестацију „Дани Вајферта“, туристички промотивни спот и нови туристички водич кроз Панчево као примере добре праксе.

Градоначелник је захвалио ХИП „Петрохемији“ Панчево, која је пре неколико година уступила Граду овај простор, који је данас добио праву намену.

Добродошлицу у нове просторије присутнима је пожелео директор Туристичке организације Панчева Бранислав Ровчанин:

Управо ће ове просторије, које ће у потпуности бити репрезентативне и са којима ће Панчево моћи да се поноси и у овим просторијама угости кога год из целог света, дати велики подстицај за развој туризма у нашем граду. У досадашњем развоју Туристичка организација Панчева имала је одличну сарадњу са Градском управом и Секретаријатом за привреду, као и са свим установама, институцијама и јавним предузећима у нашем граду, али и са удружењима. Посебно нам је драго што је сарадња са Туристичком организацијом Србије на изузетно високом нивоу, а од прошле године успостављена је одлична сарадња са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, рекао је Ровчанин.

Он се нарочито захвалио градоначелнику Саши Павлову на брзом реаговању да се идеја о уступању овог простора спроведе у дело. Ровчанин је истакао да је део простора предвиђен да функционише као Медија центар, тј. конференцијска сала, у којем ће се одвијати сва дешавања у граду у вези са туризмом и који ће моћи да користе сва удружења, институције и установе. Централни део ће се користити за поставке и изложбе, а прва те врсте биће организована у оквиру манифестације „Дани Вајферта“.

По завршетку програма за госте је организован краћи обилазак града и старог градског језгра, као и обилазак дела туристичке руте Стопама Ђорђа Вајферта.