Данас, 25. децембра 2017. године, у 12.30 часова, у Зеленом салону Градске управе града Панчева, традиционално је одржан пријем породица са тројкама, које су свечано поздравили градоначелник града Панчева, Саша Павлов и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјална питања.

Према подацима Секретаријата за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева у 2017. години пет породица са територије града Панчева испуњава услове прописане Одлуком о финансијској подршци породици са децом на територије града Панчева, за остваривање права на једнократну новчану помоћ мајкама за случај рођења тројки или четворки сваке календарске године, након године рођења деце, до навршене десете године живота деце. То су породице: Васовић-Жепша, Ђокић-Радошевић, Јездимировић, Жарков и Арамбашић.

Ово право град финансијски подржава од 2010. године, када је то право први пут утврђено Одлуком о финансијској подршци породици са децом на територији града Панчева. У просеку сваке године ово право оствари по 15 деце, односно пет породица , а износ по детету је 20.000 динара, односно 60.000 динара по породици. На тај начин, Панчево спада у ретке градове који на овакав начин стимулише породицу и наталитет и пружа финансијску помоћ. Уз то, ту је и финансирање вантелесне оплодње, као и свеукупне подстицајне мере у социјалној области. То се између осталог види и по предлогу Одлуке о буџету за 2018. годину, где се и поред смањених средстава, социјaлна давања не умањују, што показује једну јасну опредељеност локалне самоуправе усмерене на подршку и помоћ грађанима Панчева.

Присутнима се обратио градоначелник града Панчева, Саша Павлов, следећим речима:

– Давање помоћи породицама са тројкама је регулисано Одлуком о финансијској подршци породици са децом на територији града Панчева и то представља једно велико задовољство, јер су деца будућност. Из те Одлуке, управо и проистичу ова средства, тачније 20 хиљада динара по детету, односно 60 хиљада по породици, која се додељују на крају сваке године. Оно што је исто важно, јесте да обезбеђујемо бесплатне уџбенике и школски прибор за децу из ових породица до завршетка средње школе. Наставићемо са овим, али и са другим социјалним програмима, јер град Панчево води рачуна о значају подмлатка.

тројке