У петак, 24. јуна 2016. године у Концертној сали Музичке школе „Јован Бандур“ Панчево одржана је свечаност коју традиционално у част добитника дипломе „Вук Караџић“ и похвале „Ученик генерације“ у средњим школама, организује Град Панчево.

Локална самоуправа је ове године обезбедила укупно 620.000 динара за 62 матуранта, а сем 10.000 динара, свако од њих је за постигнуте резултате добио и књиге у вредности од 1.100 динара, за шта је Град средњим школама уплатио средства у износу од 80.000 динара.

Након уметничког програма ученика Музичке школе, новчане награде најбољим матурантима уручили су градоначелник Панчева Саша Павлов и чланица Градског већа задужена за образовање мр Татјана Божић.

Градоначелник Саша Павлов рекао је да је реч о симболичној награди, а да Град настоји да створи подстицајни пословни амбијент.

Ви сте паметна будућност коју ми покушавамо да промовишемо ових година. Ви треба да правите један здрав систем, не као појединци, већ као група академских грађана. Систем је једна врло сложена организација, али што је више паметних, вредних и марљивих људи, а ја их видим испред себе у великом броју, то је већа шанса да такав систем што пре успоставимо. Зато вам од срца желим пре свега да добро прођете пријемне испите, да упишете оно што желите, да што пре завршите ваше високошколско образовање и да се што пре професионално остварите. Испред мене нису само паметни, вредни и марљиви људи, него пре свега добри људи, а то је први предуслов за све остало, рекао је градоначелник.

Чланица Градског већа мр Татјана Божић честитала је вуковцима и ђацима генерације и пожелела им много успеха и среће у даљем школовању и раду:

Надамо се да ћете успети да упишете оно што сте замислили, да завршите школе и да се вратите у наш град. Такође, знамо да ђак генерације није само ученик који има све петице, да он мора да буде и свестран, да помаже другима, да пре свега буде добар човек, како је градоначелник рекао, поручила је мр Татјана Божић.

Диплому „Вук Караџић“ и признање „Ученик генерације“ стекло је укупно 62 матуранта из 9 средњих школа, и то из: Гимназије „Урош Предић“ 41 матурант, Медицинске школе „Стевица Јовановић“ 4 матуранта, Економско-трговинске школе „Паја Маргановић“ 5 матураната, Електротехничке школе „Никола Тесла“ 3 матуранта, Техничке школе „23. мај“ 2 матуранта, из
Машинске школе“Панчево“ 4 матуранта и по један матурант из Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“, Музичке школе „Јован Бандур“ и Балетске школе „Димитрије Парлић“.

Ове године диплому „Вук Караџић“ стекао је 51 матурант, 6 су добитници дипломе „Вук Караџић“ и похвале „Ученик генерације“, а њих 5 су добитници похвале „Ученици генерације“.