Svečanom otvaranju Regionalne kancelarije Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Srbiji i Udruženja građana pripadnika makedonske Nacionalne zajednice „Ilinden“ Jabuka, u Jabuci, prisustvovali su NJ.E. ambasador Makedonije u Srbiji, Aleksandar Popevski, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, predsednik Nacionalnog saveta Makedonaca Borče Veličkovski i predsednik Udruženja Makedonaca „Ilinden“ Dobre Trajkovski.

Kancelarija se nalazi u sklopu kompleksa Doma kulture „Kočo Racin“ Jabuka, u ulici Ive Lole Ribara broj dva.

Gradonačelnik Saša Pavlov je tom prilikom izjavio da Grad Pančevo učestvuje u negovanju i zaštiti kulturne baštine, jezika, običaja i tradicije makedonske nacionalne zajednice:

– Mi i na ovaj način pokazujemo kako je makedonska zajednica u gradu Pančevu, i u Republici Srbiji negovana i očuvana i ovo je dokaz saradnje, poštovanja i uvažavanja između makedonske zajednice u Srbiji i lokalne samouprave, jer zajednički radimo u cilju društvenog razvoja i kulturnog i ekonomskog boljitka svih koji žive na teritoriji grada Pančeva, i posebno u ovom slučaju makedonske nacionalne manjine, jer i kroz rad Regionalne kancelarije želimo da poboljšamo kvalitet života građana u mesnoj zajednici Jabuka.

NJ.E. ambasador Makedonije u Srbiji, Aleksandar Popevski je rekao da mu je čast i zadovoljstvo da prisustvuje otvaranju Regionalne kancelarije Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine u Srbiji i Udruženja građana pripadnika makedonske Nacionalne zajednice „Ilinden“ Jabuka, u Jabuci:

– U svoje lično ime, u ime ambasade i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, želim vam sve najbolje, da koristite ove prostorije, koje su posle toliko godina osposobljene, kao prostor koji je objedinio sve Makedonce, ne samo Makedonce u Jabuci i ovo je jedan primer na nivou regiona kako treba raditi. Iskoristiću priliku da se zahvalim na podršci i pomoći gradu Pančevu i želim vam da još mnogo godina koristite ove prostorije.