Свечаном отварању Регионалне канцеларије Националног савета македонске националне мањине у Србији и Удружења грађана припадника македонске Националне заједнице „Илинден“ Јабука, у Јабуци, присуствовали су Њ.Е. амбасадор Македоније у Србији, Александар Попевски, градоначелник Панчева Саша Павлов, председник Националног савета Македонаца Борче Величковски и председник Удружења Македонаца „Илинден“ Добре Трајковски.

Канцеларија се налази у склопу комплекса Дома културе „Кочо Рацин“ Јабука, у улици Иве Лоле Рибара број два.

Градоначелник Саша Павлов је том приликом изјавио да Град Панчево учествује у неговању и заштити културне баштине, језика, обичаја и традиције македонске националне заједнице:

– Ми и на овај начин показујемо како је македонска заједница у граду Панчеву, и у Републици Србији негована и очувана и ово је доказ сарадње, поштовања и уважавања између македонске заједнице у Србији и локалне самоуправе, јер заједнички радимо у циљу друштвеног развоја и културног и економског бољитка свих који живе на територији града Панчева, и посебно у овом случају македонске националне мањине, јер и кроз рад Регионалне канцеларије желимо да побољшамо квалитет живота грађана у месној заједници Јабука.

Њ.Е. амбасадор Македоније у Србији, Александар Попевски је рекао да му је част и задовољство да присуствује отварању Регионалне канцеларије Националног савета македонске националне мањине у Србији и Удружења грађана припадника македонске Националне заједнице „Илинден“ Јабука, у Јабуци:

– У своје лично име, у име амбасаде и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, желим вам све најбоље, да користите ове просторије, које су после толико година оспособљене, као простор који је објединио све Македонце, не само Македонце у Јабуци и ово је један пример на нивоу региона како треба радити. Искористићу прилику да се захвалим на подршци и помоћи граду Панчеву и желим вам да још много година користите ове просторије.