Новогодишњи базар свечано је отворен у среду, 28. децембра 2016. године на платоу испред Градске управе града Панчева.

Градоначелник Панчева Саша Павлов поздравио је посетиоце и учеснике, пожелео им срећне божићне и новогодишње празнике у име Града Панчева и том приликом изјавио:

Колико видим, Новогодишњи базар не представља више само ширење новогодишњег и божићног духа, него постаје врло озбиљна привредна или предузетничка манифестација, те је ово дефинитивно простор где наши предузетници могу својим суграђанима да прикажу своје идеје и оно што су стварали и правили.

Градоначелник је позвао Панчевке и Панчевце да посете базар и купе нешто чиме ће обрадовати себе, или неку њима драгу особу.

Свака част вредним рукама на свему овом што су постигле, Новогодишнји базар је једна манифестација која ће готово сигурно да траје и постала је бренд града Панчева, он је прослава зимских дана и новогодишњих празника, истакао је Саша Павлов.

Град Панчево, у сарадњи с ЈКП „Зеленило“, ЈКП „Хигијена“, Домом омладине, ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ и ЈКП „Аутотранспорт Панчево“, организује Новогодишњи базар, који ће ове године трајати од 28. до 30. децембра 2016. и на коме учествује више око 190 излагача.