Новогодишњи базар свечано је отворен у понедељак, 28. децембра 2015. године на платоу испред Градске управе града Панчева.

Чланица Градског већа задужена за привреду, приватно предузетништво и инвестиције Јелена Батинић поздравила је посетиоце и учеснике, пожелела им срећне божићне и новогодишње празнике у име Града Панчева и том приликом изјавила:

Заиста ме радује да по пети пут видим ово шаренило, да видим ово богатство и могу само да кажем једну ствар: следеће године када буде Новогодишњи базар, потрудићемо се да буде нешто раније, пред католички Божић, да управо све ово што ви производите, вредне руке, могу бити предмет даривања за један Божић, новогодишњи празник, други Божић, да смо ми, сви сложни, заједно и да ова мануфактура у ствари оплемени све нас и подигне нам систем бар са веселим бојама.

Чланица Градског већа изразила је задовољство што жене које су претходних година биле индивидуални излагачи ове године су младе предузетнице, честитала им на храбрости и предузетничком духу, пожелела да и остали прате њихов пример и поручила им да искористе разне погодности које ће Град Панчево омогућити предузетницима у 2016. години.

Град Панчево у сарадњи са ЈКП „Зеленило“, ЈКП „Хигијена“ и Домом омладине Панчево по пети пут организује Новогодишњи базар, који ове године траје од 27. до 30. децембра и на коме учествује више од 100 излагача.