Gradonačelnik Saša Pavlov je prisustvovao svečanom otvaranju kabineta za mehatroniku u Mašinskoj školi „Pančevo“ 27. februara 2019. godine.

Opremanje kabineta rezultat je dugogodišnje saradnje i partnerskog odnosa u unapređivanju obrazovanja i obezbeđivanja uslova za prilagođavanje školskog programa i školovanja kadrova za poslovne potrebe Rafinerije nafte „Pančevo“.

U okviru projekta „Energija znanja“, potpisan je Memorandum o saradnji septembra 2017. godine kojim je kompanija NIS donirala novčana sredstva u iznosu od milion dinara za nabavku opreme i adaptaciju kabineta za mehatroniku.

Prisutnima su se pored direktora Mašinske škole „Pančevo“ Nenada Dojčinovića, obratili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zamenik Pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Milan Kovačević, savetnica zamenika generalnog direktora i rukovodilac programa „Energija znanja“, Snežana Lakićević i direktor Bloka „Prerada“, Vladimir Gagić.

Direktor Mašinske škole „Pančevo“ Nenad Dojčinović se zahvalio predstavnicima NIS-a, odnosno Rafinerije nafte „Pančevo“ i rekao da opremanjem kabineta, učenici imaju mogućnost da jednostavnije, brže i logičnije shvate procese koji se odvijaju u realnim situacijama i u jednom sistemu kakav je Rafinerija nafte „Pančevo“.

Gradonačelnik Saša Pavlov je pozdravio prisutne i zahvalio se predstavnicima kompanije NIS na odgovornosti i predanosti, a prvenstveno na neprestanom radu na uspostavljanju novih razvojnih programa namenjenih lokalnoj zajednici u kojoj posluju.

– Mi smo kao grad veoma zahvalni kompanija NIS, koja kroz projekat „Energija znanja“ ulaže u poboljšanje infrastrukture u školama širom Srbije, svakako sa idejom i ciljem stvaranja boljih uslova za unapređivanje obrazovanja i napredovanje mladih, kvalitetnih i kvalifikovanih kadrova potrebnih na tržištu rada.