Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева и Одељење за саобраћај Градске управе града Панчева, у сарадњи са Центром за безбедност саобраћаја и Удружењем грађана „Улице за бициклисте“, дана 31. маја 2018. године у улицама „Лава Толстоја“ и „Ослобођења“ у Панчеву, организовали су акцију под називом „Буди виђен, сачувај главу“, намењену повећању безбедности бициклиста у саобраћају.

Бициклистима који су возили неосветљене бицикле уручена су бесплатна светла и звона. Указано им је на значај употребе светала као и на опасности које могу настати услед непоштовањња прописа и правила саобраћаја. Од полиције је бициклистима, који нису имали светла и бициклистима са неисправним светлима, дошла и опомена. Реакције бициклиста су биле позитивне. За свега 15 минута подељено је 140 комплета светала и исто толико комада звона.

Према истраживању Центра за безбедност саобраћаја и Удружења грађана „Улице за бициклисте“, чак 80% бициклиста у Србији нема адекватно осветљење за бицикл, што може бити потенцијално опасно по њихову безбедност. Поменута акција представља одговор града Панчева на овај проблем.