У понедељак, 20. јуна 2016. године, у 23.00 часа одржана је седница Градског штаба за ванредне ситуације града Панчева. Њом је председавао градоначелник Панчева и командант Градског штаба Саша Павлов.

На седници је истакнуто да је невреме са олујним ветром и градом које је погодило Панчево, проузроковало велику материјалну штетну грађанима на крововима кућа и зграда и на аутомобилима. Ниједан витални сегмент живота у граду није нарушен. Пријаве штете на усевима се тек очекују, а потом ће бити и формирана Комисија за процену штете. Противградне ракете су дејствовале са четири места – Јабука, Качарево, Панчево 2 и Долово. Комунална предузећа реаговала су брзо и константно дежурају. А најважније од свега је да није било повређених грађана, констатовано је на седници Градског штаба.

Највише позива Центру за обавештавање након олујног невремена било је због штете које су грађани претрпели на аутомобилима и пријаве оштећења на стамбеним објектима. Најава из РХМЗ-а је била да ће водотокови Тамиша и Дунава бити у порасту и све што смо припремили било је везано за одбрану од поплава, рекао је градоначелник Саша Павлов.

Према речима др Слободана Овуке, Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Панчево није имала превише посла, али је за сваки случај обезбеђена још једна дежурна екипа.

Градоначелник је апеловао на грађане да наредних неколико дана не пролазе поред зграда или кућа на којима су оштећења, како не би дошло до евентуалних повређивања.

За све информације грађани се могу обратити Центру за обавештавање на телефон: 1985.