I ove godine se Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva uključuje u globalnu akciju Sat za našu planetu koju organizuje Svetski fond za prirodu.

U subotu, 19. marta 2016. godine, u 20:30 časova u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, biće isključena svetla na jedan sat.

Akcija Sat za našu planetu biće održana deseti put u svetu, a osmi put u Srbiji, ovoga puta pod sloganom „Isključi svetlo da bolje vidiš“.

Od nastanka 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od 2 milijarde ljudi iz preko 7000 gradova iz 172 zemlje sveta. U Srbiji se 2015. godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Učešće gašenjem svetala na svojim objektima u subotu, 19. marta, u intervalu od 20:30 do 21:30, potvrdili su: Gimnazija ”Uroš Predić” Pančevo, ETŠ ”Nikola Tesla” Pančevo, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” Pančevo, OŠ “Aksentije Maksimović” Dolovo, OŠ “Olga Petrov” Banatski Brestovac, OŠ “Borisav Petrov Braca” Pančevo, JKP “Autotransport Pančevo”, JKP ”Zelenilo”, Pančevo, JP „Gradska stambena agencija“ Pančevo, MZ Ivanovo i MZ Kačarevo.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine od organizatora ove akcije za Srbiju dobio je promo materijal (plakate, nalepnice i bedževe), koji će podeliti učesnicima akcije.

Svi zainteresovani da se uključe u akciju i doprinesu globalnoj uštedi električne energije, mogu pratiti akciju na zvaničnoj Fejsbuk prezentaciji WWF-a – Svetskog fonda za prirodu u Srbiji.

sat za nasu planetu