И ове године се Секретаријат за заштиту животне средине Градске управе града Панчева укључује у глобалну акцију Сат за нашу планету коју организује Светски фонд за природу.

У суботу, 19. марта 2016. године, у 20:30 часова у домовима, школама и пословним зградама, на знаменитим грађевинама и споменицима широм планете, биће искључена светла на један сат.

Акција Сат за нашу планету биће одржана десети пут у свету, а осми пут у Србији, овога пута под слоганом „Искључи светло да боље видиш“.

Од настанка 2007. године у Сиднеју, ова иницијатива постала је глобални покрет у који се прошле године укључило више од 2 милијарде људи из преко 7000 градова из 172 земље света. У Србији се 2015. године овој светској акцији придружио 91 град и општина, 172 школе и 110 организација цивилног друштва.

Учешће гашењем светала на својим објектима у суботу, 19. марта, у интервалу од 20:30 до 21:30, потврдили су: Гимназија ”Урош Предић” Панчево, ЕТШ ”Никола Тесла” Панчево, Школа за основно и средње образовање “Мара Мандић” Панчево, ОШ “Аксентије Максимовић” Долово, ОШ “Олга Петров” Банатски Брестовац, ОШ “Борисав Петров Браца” Панчево, ЈКП “Аутотранспорт Панчево”, ЈКП ”Зеленило”, Панчево, ЈП „Градска стамбена агенција“ Панчево, МЗ Иваново и МЗ Качарево.

Секретаријат за заштиту животне средине од организатора ове акције за Србију добио је промо материјал (плакате, налепнице и беџеве), који ће поделити учесницима акције.

Сви заинтересовани да се укључе у акцију и допринесу глобалној уштеди електричне енергије, могу пратити акцију на званичној Фејсбук презентацији WWF-а – Светског фонда за природу у Србији.

sat za nasu planetu