У среду, 17. августа 2016. године у Кабинету градоначелника града Панчева одржан је састанак са представницима Развојног фонда Аутономне Покрајине Војводине. Тема састанка била је унапређење сарадње Града и Фонда у погледу пружања информација и техничке подршке привредницима и пољопривредницима о јавним конкурсима које расписује Фонд.

Директор Развојног фонда господин Горан Савић је градоначелника Сашу Павлова и његове сараднике упознао са будућим плановима Фонда у погледу јавних позива и подизања капацитета Града за пружање услуге заинтересованим корисницима. На састанку је договорено да ће до краја године Фонд одржати презентације јавних конкурса у граду Панчеву како би заинтересованима приближио актуелне позиве.

Развојни фонд АПВ тренутно има отворено пет јавних конкурса намењених привривредницима – правним лицима и предузетницима са територије Војводине и то:
– Конкурс за дугорочне кредите за инвестициона улагања
– Конкурс за дугорочне кредите за трајна обртна средства
– Конкурс за краткорочне кредите за финансирање извоза
– Конкурс за краткорочне кредите за обртна средства
– Конкурс за дугорочне кредите за веће инвестиционе пројекте (намењен правним лицима)

Отворено је и пет јавних конкурса за пољопривреду намењених носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава на територији АП Војводине и то:
– Конкурс за доделу дугорочних кредита за пољопривреду
– Конкурс за доделу дугорочних кредита за куповину пољопривредног земљишта
– Конкурс за краткорочне кредите за тов (доступан и правним лицима и предузетницима)
– Конкурс за доделу краткорочних револвинг кредита за пољопривреду
– Конкурс за доделу краткорочних кредита за подршку реализације инвестиционих активности у области пољопривреде суфинансираних подстицајним средствима АП Војводине

Фонд има актуелан и јавни конкурс нањењен МСПП сектору, удружењима, као и јединице локалне самоуправе, јавним предузећима, институцијама и установама чији је оснивач јединица локалне самоуправе и то:
– Конкурс за доделу краткорочних кредита на име предфинансирања активности у реализацији пројеката суфинансираних од стране Европске уније и билатералних донатора

У свим јавним кокнурсима и даље постоје расположива средства и Развојни фонд АПВ прима пријаве.

Јавни конкурси и пратећа документација за конкурисање доступни су на сајту Развојног фонда АПВ http://www.rfapv.rs/