Upravni odbor „Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj“ – NALED, izabrao je 17. aprila 2018. godine Sašu Pavlova, gradonačelnika grada Pančeva za novog člana Upravnog odbora.
U utorak, 24. aprila 2018. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu održana je XII godišnja Skupština NALED-a, u čijem radu je učestvovao i gradonačelnik Saša Pavlov. Na velikom zasedanju privatnog, javnog i civilnog sektora, članovi su razmotrili ostvarene rezultate i strateške ciljeve za naredne četiri godine i definisali reformske prioritete za 2018/19. U prisustvu istaknutih privrednika, gradonačelnika i lidera državnih i međunarodnih institucija iz zemlje i inostranstva, ovom prilikom je predstavljena inicijativa za institucionalizaciju saradnje zemalja jugoistočne Evrope na usaglašavanju i unapređenju poslovnog okruženja i uručeni certifikati opštinama i gradovima koji nude najbolje uslove za investiranje u regionu.
Misija NALED-a je unapređenje privrednog ambijenta Srbije kroz institucionalne reforme uz aktivno učešće i saradnju privrede, lokalne samouprave i građana.
Ciljevi NALED-a su unapređenje regulatornog okvira za poslovanje i jačanje kapaciteta lokalne samouprave za bavljenje lokalnim razvojem.
Grad Pančevo i Naled su partneri na ostvarenju navedenih zajedničkih ciljeva, pri čemu je Strategija razvoja grada Pančeva 2014-2020 i ispunjavanje zadatih mera radi unapređenja privrednog ambijenta i podizanja efikasnosti usluga, komplementarna sa misijom Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj.
Grad Pančevo nosilac je sertifikata lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem za jugoistočnu Evropu (BFC SEE), a članstvo gradonačelnika u Upravnom odboru je potvrda dobre saradnje, koja se stalno unapređuje, radi pozicioniranja grada Pančeva kao lidera među lokalnim samoupravama u Republici Srbiji.