Задовољство нам је да вас обавестимо да је Град Панчево према последњем пресеку на 6. месту националног такмичења Шампиони безготовинског плаћања, које организују Канцеларија за ИТ и еУправу и НАЛЕД, уз подршку компанија Visa и Mastercard у периоду од 1. јула до 31. децембра 2019. ПОС терминале увело је до сада укупно 60 локалних самоуправа у Србији.

Позивамо грађане Панчева да искористе погодности безготовинског плаћања на шалтерима Градског услужног центра Панчева, а на тај начин повећавамо и шансу да наш град добије неку од награда:

– Све на једном месту, без одласка у банку или пошту – грађани могу да прибаве документа и плате картицом све обавезе у шалтер сали локалне самоуправе.

– Снижени трошкови провизије за плаћање јавних услуга (45 динара за износе мање од 4,500 динара и двоструко нижа провизија у износу од 1% за трансакције веће вредности).

Првих 10 локалних самоуправа у чијим шалтер салама буде обављен највећи број плаћања такси, накнада и пореза картицом у односу на број становника током такмичења, добија плакету “Шампиони безготовинског плаћања” која ће бити свечано уручена у оквиру завршне конференције у Београду.

Првих пет локалних самоуправа добија интернет презентацију “У служби грађана” у складу са технолошким и графичким стандардима интернет презентације Владе Србије.

Првопласирана локална самоуправа добија дечје игралиште у вредности од 20.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије.