Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева задужен за саобраћај и комуналну делатност, учествовао је у садњи дрвећа у Рафинерији нафте у Панчеву заједно са Иваном Хаџи Стошић, државном секретарком у Министарству заштите животне средине у Влади Републике Србије, Вадима Смирновим, замеником генералног директора НИС а.д. Нови Сад, Владимиром Гагићем, директором Блока Прерада НИС а.д. Нови Сад и Данилом Бјелицом, директором ЈKП “Зеленило” Панчево.

„Са задовољством учествујемо у акцији садње више од 500 стабала, за шта је НИС донирао средства. Ово није први пут да као град учествујемо у једној од акција чији је домаћин компанија НИС, то смо чинили и у претходном периоду, посебно када су еколошке теме у питању, када се ради о уређењу и чишћењу градског приобаља, тако да ћемо и у наредном периоду наставити да подржавамо сваку акцију која има друштвено одговоран карактер“, изјавио је Живковић.

Реч је о садницама јаворолисног платана и сребрнолисног јавора висине око 3,5 метара, вредних пет милиона динара, а нови дрвореди укупне дужине готово 2,5 километра, осим што ће улепшати део Панчева у ком се налази рафинерија, благотворено ће утицати и на квалитет ваздуха у овом граду.

Садња 500 стабала је још један показатељ да компанија НИС наставља да улаже у заједницу и еколошке пројекте, који се спроводе са циљем подршке развоја заједнице и унапређења квалитета живота грађана у Панчеву.