Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, obišla je radove zajedno sa Miloradom Vukobratovićem, direktorom Baletske škole “Dimitrije Parlić”:

– Grad Pančevo finansira radove na rekonstrukciji ulične i dvorišne fasade i uređenju dvorišta i trotoara u Baletskoj školi “Dimitrije Parlić”. Radovi su produženi zbog vremenskih prilika i u završnoj su fazi. Prošle godine tokom letnjeg raspusta je zamenjen dotrajali crep na krovu u dvorištu i uređeno je zadnje pročelje dvorišne fasade. Zamenjeni su oluci, prekrečene učionice, sale i hodnici škole. Za krečenje učionica grad je izdvojio sredstva u iznosu od 500.00,00 dinara. Što se tiče sređivanja ulične fasade, za baletsku školu je izdvojeno 1.200.000,00 dinara, a za renoviranje dvorišnog dela fasade, oluka i dugih radova, još 400.000,00 dinara.

Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva nosi ime našeg poznatog baletskog igrača i koreografa Dimitrija Parlića. Od 1998. godine radi izdvojeno odeljenje škole u Alibunaru, a od 1999. godine, pored odseka klasičnog baleta, počeo je sa radom i odsek narodne igre.

Školske 2007/08. godine počela je sa radom srednja škola s odsecima za savremene igre kao i za klasičan balet. Priprema se veliki broj koreografija različitih žanrova i stilova. Rad sa učenicima bazira se na ruskoj baletskoj tehnici uz primenu Vaganove metodike klasičnog baleta. Sa učenicima rade vrhunski baletski pedagozi sa iskustvom, uz pomoć korepetitora. U školi se obrazuje (osnovna baletska škola) 173 učenika raspoređenih u 18 odeljenja, dok srednju baletsku školu pohađa 26 učenika u 7 odeljenja.