Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, обишла је радове заједно са Милорадом Вукобратовићем, директором Балетске школе “Димитрије Парлић”:

– Град Панчево финансира радове на реконструкцији уличне и дворишне фасаде и уређењу дворишта и тротоара у Балетској школи “Димитрије Парлић”. Радови су продужени због временских прилика и у завршној су фази. Прошле године током летњег распуста је замењен дотрајали цреп на крову у дворишту и уређено је задње прочеље дворишне фасаде. Замењени су олуци, прекречене учионице, сале и ходници школе. За кречење учионица град је издвојио средства у износу од 500.00,00 динара. Што се тиче сређивања уличне фасаде, за балетску школу је издвојено 1.200.000,00 динара, а за реновирање дворишног дела фасаде, олука и дугих радова, још 400.000,00 динара.

Балетска школа “Димитрије Парлић” из Панчева носи име нашег познатог балетског играча и кореографа Димитрија Парлића. Од 1998. године ради издвојено одељење школе у Алибунару, а од 1999. године, поред одсека класичног балета, почео је са радом и одсек народне игре.

Школске 2007/08. године почела је са радом средња школа с одсецима за савремене игре као и за класичан балет. Припрема се велики број кореографија различитих жанрова и стилова. Рад са ученицима базира се на руској балетској техници уз примену Ваганове методике класичног балета. Са ученицима раде врхунски балетски педагози са искуством, уз помоћ корепетитора. У школи се образује (основна балетска школа) 173 ученика распоређених у 18 одељења, док средњу балетску школу похађа 26 ученика у 7 одељења.